Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G


Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz



Mjeksia-Grup


Share | 
 

 Specat e djegës, të shëndetshëm

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Shko poshtë 
AutoriMesazh
dr.FjoollaaH™
WebMaster
WebMaster
avatar

<b>Postime</b> Postime : 9044

MesazhTitulli: Specat e djegës, të shëndetshëm   Sat Oct 01, 2011 5:24 pm

Ështe vërtetuar shekncëtarisht se specat e djegës janë të shëndetshëm.

Në fakt, kapsaina, alkaloidi që I jep djegësi specit, nxit sekretimin e endorfinës, hormonit të kënaqësisë dhe ka një sërë efektesh të shëndetshmë.
Perimet dhe pemët djegëse janë 2-3 herë më të pasur me vitaminën C, në raport me sasinë e njëjtë të për shembull limonit apo portokallit, stimulojnë qarkullimin e gjakut, ulin tensionin e gjakut dhe nivelin e kolesterolit në gjak dhe kanë efekt antikoagulativ me çka zvogëlohet mundësia nga sulmi në zemër apo tru.

Djegësia e tyre gjithashtu zbut simptomat e ndezjes së nyjeve dhe përdoret si mjet kundër sëmundjeve afatgjata kronike, shkruan ‘’Men’s Helath’’. Përmbajnë vitamina B1, B2, B6 dhe B12, vitaminën P, stabilizues i qarkullimit të gjakut dhe betakarotën, ndërsa nga mineralet: kaliumin, kalciumin, magnezin, fosforin dhe zinkun. Kësht që digjuni lirisht, e nëse ia tepëroni ‘’zjarrin’’ e shuani me një gotë qumësht.

_______________________
L.VETEVENDOSJE!
Feja e Shqiptarit është Shqiptaria
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.mjeksia-grup.tk
 
Specat e djegës, të shëndetshëm
Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Mjeksia-Grup :: Kendi i Keshillave :: Ushqimi dhe Dieta-
Kërce tek: