Mjeksia-Grup
Faliminderit per viziten!

Nese keni deshire qe te i lexoni te gjitha seksionet e forumit ju sygjerojm qe te regjistroheni, seksionet te cilat nuk mund te i leconi pa u regjistruar jane: Prodhime Tona, Libra Shqipë, Libra te huaj, Seminare Mjeksore, Teste te Provimeve etj. Andaj behu pjese e jona, regjistrimi juaj ndihm per dike.

Me rrespekt Saffi i M-G


Www.Mjeksia-Grup.tk
Www.Mjeksia-Grup.com
Www.Mjeksia-Grup.yforum.biz



Mjeksia-Grup


Share | 
 

 Stafidhet të mira për eshtra

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Shko poshtë 
AutoriMesazh
dr.FjoollaaH™
WebMaster
WebMaster
avatar

<b>Postime</b> Postime : 9044

MesazhTitulli: Stafidhet të mira për eshtra    Wed Sep 07, 2011 11:38 am

Femrat në menopauzë, të cilat rregullisht konsumojnë stafidhe, kanë rrezik dukshëm më të vogël për të zhvilluar osteoporozë ose frakturë të eshtrave.

Deri më tani nuk është vërejtur nëse ndonjë frutë tjetër ka pasur ndikim të këtillë në dendësinë e eshtrave, siç e kanë stafidhet apo kumbullat e thata.

Për 12 muaj janë analizuar 90 femra në postmenopauzë, të cilat kanë konsumuar rreth 100 gramë stafidhe (ose 10 kumbulla të thata) në ditë.

Rezultatet kanë treguar se eshtrat e tyre kanë qenë me dendësi më të madhe, në raport me eshtrat e femrave në grupin e kontrollit, të cilat nuk i kanë konsumuar këto fruta.

Supozohet se ky efekt pozitiv i stafidheve qëndron në aftësinë e tyre për suprimimin e shpërbërjes së eshtrave te femrat në postmenopauzë. /Telegrafi/

_______________________
L.VETEVENDOSJE!
Feja e Shqiptarit është Shqiptaria
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.mjeksia-grup.tk
 
Stafidhet të mira për eshtra
Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» E mira dhe e keqja
» C'eshte Avioni misterioz X-37-B..?
» Islami - Ndryshe
» Si mund ta dallojmë magjistarin nga të tjerët?
» Në Tomorr, në Malbabá: nga e mira pagane te orakujt e lashtë!…

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Mjeksia-Grup :: Kendi i Lajmeve :: Lajmet Mjeksore-
Kërce tek: